Information till våra gäster med anledning av Covid-19

Uppdatering 2020-10-30
Angående Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Stockholms län

I nuläget kommer alla planerade evenemang i Folkets hus att kunna genomföras, med den anpassning vi redan gjort. Vid arrangemang ser vi till att alla kan hålla avstånd vid ingång, vi möblerar mycket glest i salongen och erbjuder flera utgångar efter föreställningen, så att ingen trängsel ska uppstå. Vi använder endast digitala biljetter. Eftersom Folkets hus i första hand är en lokal mötesplats för oss i Bagarmossen är det lätt att undvika kollektivtrafik och andra osäkra platser för att komma till oss och ta del av vårt kulturutbud samt för att delta i möten och annat.

Du är fortsatt välkommen att besöka Folkets hus och Galleri Bagis under ordinarie öppettider. Våra lokaler är glest möblerade och det finns tillgängliga studieplatser. Personalen ser till att det inte blir för många i lokalerna samtidigt. Tillsvidare håller vårt café stängt, men du är naturligtvis välkommen att ta med egen förtäring och äta. Vi spritar handtag, kranar och lysknappar med mera löpande. Tänk på att stanna hemma om du känner minsta symptom, visa hänsyn till andra och håll avstånden till andra när du besöker oss.

Vid symptom hos personal kan vi bli tvungna att stänga med kort varsel, följ information via vår hemsida och sociala medier.

Uppdatering 2020-09-17
Information till våra gäster med anledning av covid-19

Det finns tecken på att smittspridningen av covid-19 ökar i Stockholm igen och Folkhälsomyndighetens besked är fortsatt att alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga som snuva och halsont, ska stanna hemma och undvika sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Alla bör undvika större sammankomster, och hålla avstånd till varandra på platser där människor samlas. Offentliga sammankomster med fler än 50 personer är inte tillåtna.

Folkets hus är öppet för allmänheten. Vi följer råd och rekommendationer från myndigheterna för att det ska vara säkert att besöka oss. Mindre sammankomster kan genomföras som planerat på Folkets hus, förutsatt att hyresgästen följer Folkhälsomyndigetens allmänna råd för att undvika smittspridning. För alla sammankomster rekommenderas att hyresgästen gör riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder. På Folkhälsomyndighetens hemsida finns ett verktyg för sådan riskbedömning. Du som hyresgäst har ett ansvar att följa lagkravet och se till att det inte blir fler än 50 personer.

Våra ordinarie regler för bokning och avbokning gäller, dvs. avbokningstiden är 30 dagar. Vi erbjuder dock kostnadsfri ombokning. Vill du diskutera din bokning på Folkets hus hänvisar vi i första hand till bokningen@bagisfh.se. Vi följer utvecklingen dag för dag, och eventuella ändringar i våra riktlinjer publiceras här på hemsidan.