Information och regler för dig som hyr

Avbokning

Kostnadsfri avbokningsrätt fram till 30 dagar före bokat datum. Därefter debiteras fullt pris.

Tider

Den tid er bokning börjar är den tid ni får tillträde till lokalen och kan börja förbereda. Den tid er bokning slutar är den tid då ni ska vara ute ur lokalen, se därför till att planera ordentligt så att ni hinner avsluta, städa och utrymma lokalen till det klockslaget. Håller ni inte tiderna så tillkommer en extra avgift.

Städning

Hyresgästen ansvarar för att städning av alla använda utrymmen är slutförd inom ramen för bokningstiden. Vid bristande städning tillkommer avgift. Man kan även boka till städning mot kostnad. Se prislista. 

Ljud och teknik

Ljudanläggning och mikrofoner ingår. Övrig teknik kan bokas till, se prislista Vänligen meddela alla teknikönskemål när du bokar sal. 

Mat

Om ni planerar att servera mat kom ihåg att boka till pentryt eller stora köket för tillgång till porslin, kylskåp, micro, ugn m.m 

Festbokning

  • Vid festbokning krävs förskottsbetalning.
  • Vår stora sal är ljudisolerad och därför bokas fester med fördel in i denna sal.  Fest i mellansalen och spegelsalen godkänns endast i undantagsfall och aldrig om livemusik ska förekomma. 
  • Lokal kan senast bokas till kl 02.00. Huset låses och larmas av väktare därefter. 
  • Tänk på att räkna in tid för förberedelser/möblering samt städning i bokningstiden. Städning kan också köpas till för 2 500 kr.
  • Kom ihåg att  hyra till pentryt eller stora köket för tillgång till kylskåp, porslin, micro m.m
  • 30 min teknikgenomgång ingår. För mer teknisk konsultation eller tekniker på plats debiteras 580 kr/timme.
  • Scenljus kan hyras för 1200 kr.
  • Folkets hus tillhandahåller städmaterial men gästen ansvarar för att ta med sig sina sopor vid hemgång.

Ansvar

Innan ni öppnar, se till att du vet var husets utrymningsvägar finns. Händer det något så vänd dig i första hand till personalen, ring journummer och i nödfall ring 112 för att tillkalla polis, brandkår eller ambulans.

Du som har bokat är ansvarig att bokningen sköts enligt ovan och att ni tar väl hand om lokalen.

Alkohol

Du som har bokat lokal är personligen ansvarig att ingen under 18 år eller utanför sällskapet serveras eller dricker alkohol samt att ingen blir för berusad och t ex stör personal eller andra gäster.