SATELLITER – Gästspel från Fylkingen

SATELLITER – Gästspel från Fylkingen

SATELLITER – Gästspel från Fylkingen

159 159 people viewed this event.

Fylkingen skickas ut som satelliter i hela landet, 14 september kommer de till oss!

Det blir föreställning och workshops med Fylkingenmedlemmarna Alica Tserkovnaja, Fredrik Gran, Ivo Nilsson, WOL perfomanceduo, Anna Westberg och Rolf Enström.
Mer info kommer…

Satelliter består av konstnärlig utveckling genom gästspel och residens, pedagogisk verksamhet i form av workshops, folkbildning och digitalisering/arkivering. Projektet möjliggör fördjupning, vidareutveckling och spridning av det konstnärliga arbetet genom nya samarbeten och dialoger, kurerade program och föreställningar. Projektet Satelliter speglar den aktivitet som sker på Fylkingen idag men förhåller sig även till föreningens 90-åriga historia.

Fylkingen bildades 1933 och är den äldsta konstnärsdrivna föreningen för experimentell konst och musik i Sverige. Föreningen firade sitt 90-årsjubileum i augusti 2023 med en utsåld festival där både svenska och internationella konstnärer och artister deltog. I november 2023 tvingades Fylkingen att lämna Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm, föreningens fasta scen sedan 1986. Fylkingen avser att fortsätta förvalta sin historia och samtidigt utforska nya konstnärliga riktningar, inte bara i sina egna framtida lokaler, utan i hela landet.

Satelliter genomförs med stöd från Postkodsstiftelsen.