Hockeymorsa, hockeyfarsa

Hockeymorsa, hockeyfarsa

Hockeymorsa, hockeyfarsa

193 193 people viewed this event.

Tidiga morgnar i en kall ishall – kanske inte de bästa förutsättningarna för en spirande romans, men det är just här, på läktaren, denna romantiska komedi utspelar sig.

Köp biljetter på Tickster

Björn och Frida är två rätt ensamma singelföräldrar. Men under barnens hockeyträning möts de och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda. Passion och våld kolliderar i denna gripande föreställning om kärlek – både till varandra och till vår älskade sport; ishockeyn.

Hockeymorsa, hockeyfarsa är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till ”Top Ten Plays of The Year” i Canada och har spelats flitigt i både Canada och i USA.

Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern. På Riksteatern regisserade han senast föreställningen Vänninan.

På scen ser vi Philip Lithner och Stina Nordberg. Philip är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Dramaten, Shakespearfabriken och Masthuggsteatern. Philip har medverkat i en mängd filmer och tv-serier och är just nu aktuell i Norrbottensteatern uppsättning av Fanny och Alexander.
Stina Nordberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare synts som skådespelare på bland annat Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala stadsteater och Romateatern. Hon medverkade i Riksteaterns föreställning Åååå snälla följ mig <3><3><3>.

Föreställningslängd: 2 tim inkl. paus

Medverkande:
Philip Lithner
Stina Nordberg

Konstnärligt team:
Av Michael Melski
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostymdesign: Nina Fransson
Översättare: Joakim Sten
Dramaturg: Jani Lohikari
Maskdesign: Anna Olofson
Ljusdesign: Oscar Tuominen
Ljuddesign: Roberg Gejskog
Teaterförlag: Nordiska ApS (www.nordiska.dk)
Producent: Riksteatern

I samarbete med Riksteaterföreningen söder om Söder