Hjältinnor

Registrations have closed.

Hjältinnor

304 304 people viewed this event.
Fri entré

En familjeföreställning på arabiska om kvinnor som är hjältinnor! Pjäsen spelas på arabiska och översätts till svenska med hjälp av hörlurar.

🎟 Gratis! Boka biljett på Tickster

Föreställningen handlar om trettonåriga Leyla som ska göra ett skolarbete om arabisktalande kvinnor som har förändrat världen. Det är kvinnor som har gjort modiga saker, kämpat mot fördomar och förlegade strukturer. Kort och gott kvinnor som är hjältinnor! Föreställningen vill inspirera tjejer och killar till att göra vad de vill med sina liv, och att drömma och leva stort.

Föreställningen har inspirerats av de populära barnböcker om kvinnliga hjältar och rebelltjejer som publicerats de senaste åren.

Arabiska Teatern grundades 2015 och är en professionell arabisktalande teatergrupp som producerar teaterföreställningar, för barn och unga. Konstnärlig ledare är Helen Al-Janabi.

في مسرحية “شجاعات” تُعرفنا الفتاة ليلى ذات الثلاثة عشر عاماً على نساء شجاعات تركن أثراً كبيراً في العلم والثقافة و الفن، و صنعن التغيير، ودافعن عن حرية التعبير
عرض فني وغنائي ممتع للأطفال والعائلة
المسرحية باللغة العربية مع ترجمة صوتية مرافقة إلى السويدية
المساهمون في إنجاز العرض: نص ودراماتورج : وسيم الشرقي تمثيل: لين حشيشو سينوغرافيا و أزياء: إريكا ماغنسون تصميم الإضاءة وتقنياتها: رونالد سالاس تصميم الصوت: ماريوس ڤارهوڤيك إخراج: هيلين الجنابي

Bilder: Riksteatern

Länk: https://www.riksteatern.se/forestallningar/hjaltinnor/

 

När

2022-10-09 kl 16:00
 

Vad

 

Taggar

Dela