Haris Agic – om barn och ungas förutsättningar, maktstrukturer och föräldraskap

Registrations have closed.
Haris Agic – om barn och ungas förutsättningar, maktstrukturer och föräldraskap

Haris Agic – om barn och ungas förutsättningar, maktstrukturer och föräldraskap

651 651 people viewed this event.

Välkomna till en föreläsning om hur maktstrukturer och vithetsnormer påverkar barn och unga. Hur kan vi som föräldrar stötta dem och hantera de utmaningar som barn och unga som invandrat, eller som har föräldrar som invandrat ställs inför?

Fri entré!

Svenska med baby och Bagarmossens Folkets hus bjuder in till föreläsning.

HARIS AGIĆ är Fil dr i socialantropologi, strateg, talare och utvecklingsledare. Haris är även aktiv som låtskrivare och artist samt styrelseledamot i människohjälpsorganisationen War Child Sweden. Det som mer än allt annat utgör grunden för Haris breda erfarenhetspalett – och som sätter sin prägel på hans föreläsningar – är att han är ett krigsbarn och flykting från Bosnien och Hercegovina.

”Jag tror på en rättvis och jämlik värld där vi är måna om och angår varandra. Jag tror på kraften av ett starkt civilsamhälle där individer strålar samman i kollektiv för att mota orättvisorna och bygga ett samhälle där var och en av oss har en självklar plats. Att den framtid vi formar är till för alla våra barn. Jag tror också på konst och kultur som en urkraft och en alldeles för stark och viktig motor i identitets- och samhällsutvecklingen för att vårdslöst nonchaleras som blott tidsfördriv mellan alla måsten. Med denna samlade förståelsehorisont som drivkraft vill jag göra skillnad!”

I samarbete med ABF Stockholm och Vi måste prata

 

När

2024-05-16 kl 18:00
 

Vad

 

Taggar

Dela