Registrations have closed.

Efterhäng – Snickar-Janne

817 817 people viewed this event.
50 kr. Gratis för barn under 2 år
Biljett krävs

Det knackar på dörren. In kommer en blåklädd filur med spretigt hår och en penna bakom örat. Det är Snickar-Janne, som ska laga stolarna i lokalen.

🎟 Köp biljett på Tickster Föreställningen börjar 16.30 

Snickar-Janne, som kommer bärandes på en stor låda med verktyg och annat som behövs i arbetet. Snickar-Janne är en pratsam filur, som gärna berättar om sig själv och sina fina verktyg. Janne öppnar glatt lådan för att visa, men det är något som inte stämmer. I lådan ligger något annorlunda. Det ser mer ut som ett tennisracket. Eller vänta…kanske en visp? Det visar sig att innehållet i verktygslådan är en fiol, och Snickar-Janne och barnen hjälps åt att förstå hur instrumentet fungerar. Så småningom fylls rummet av musik när Snickar-Janne drar stråken över strängarna. Snickar-Janne spelar olika sorters musik; klassisk, folk- och popmusik, och pratar med barnen om hur man kan känna sig när man hör musik. Musik som barnen känner igen varvas med musik som de får uppleva kanske för första gången. Alla känslor är tillåtna under tiden Snickar-Janne spelar loss på sin fiol. Till och med Janne själv har svårt att sitta stilla och måste också upp och hoppa och dansa.

Föreställningen är skriven och spelas av av violinisten och riksspelmannen Jeanette Eriksson. Jeanette arbetar både som soloartist och i olika konstellationer och är utbildad vid Högskolan för scen och musik, Göteborg.

EFTERHÄNG är mys och musik i timmarna mellan hämtning och läggning. Vi har tagit barnens bästa artister och satt dem på en scen nära hemmet – allt för att göra det enkelt!

Konserten ingår i serien Efterhäng som anordnas i samarbete med Musikcentrum Öst med stöd av Stockholms stad, Botkyrka kommun och Sollentuna kommun

Fotograf: Alex Giacomini

 

När

2022-11-10 kl 15:30
 

Vad

 

Taggar

Dela