Kalendarium

Tidigare evenemang

Här är ett urval av våra tidigare aktiviteter, kolla in evenemangskalendern och vår Facebooksida för att se vad som är aktuellt.

Inter-view / Benjamin Vandewalle
8 – 9 september 2018
UNIKT och INTERNATIONELLT! I samarbete med MDT ger vi i helgen chansen att uppleva detta verk.
Läs mer på Facebook: Inter-View
MDTsthlm.se: Program

Kärrkosmos
25 augusti – 29 september 2018
Kärrkosmos är en interaktiv föreställning som passar både yngre och äldre. Kom och upplev naturens alla mystiska ljud och rörelser i en guidad ljudinstallation. I samarbete mellan UngaTur, Art Lab Gnesta och Bagarmossens Folkets Hus med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting.
Läs mer på Facebook: Kärrkosmos
Boka biljetter via Kulturbiljetter.se

Sommartorg Lagaplan 2018:

Ikiz 25 juni kl 16.00Solotrumkonsert på Lagaplan tillsammans med Stockholms stad Evenemangsenheten. Välkomna alla!

Tjingeling och God dag med ABC. Kom och sjung med! 8 augusti 12.00
En familjeföreställning på Sommartorg Lagaplan som engagerar och involverar, med två dockspelare och en pianist. Föreställningens längd 30 min. Fri entré. Arrangeras av Bagarmossens Folkets hus i samarbete med Stockholm stad.

Les Moutons  12 augusti kl 13 och 15 
Pre-view inför Kulturfestivalen på Sommartorg vid Tårtan på Lagaplan. Möt Julie, Marie-Louise, Bernadette och César, tre friska tackor och en ung bagge när de gör sina vanliga grejer; klippning, matning, mjölkning och mycket mer. Föreställningen vrider på verkligheten på överraskande sätt och tar publikinteraktionen till helt nya nivåer. Les Moutons är en kanadensisk performance med som vunnit stor internationellt erkännande. Fri entré. Arrangeras av Bagarmossens Folkets hus i samverkan med Stockholms kulturfestival.

Ikiz 20 augusti
Solotrumkonsert på Lagaplan tillsammans med Stockholms Stad Evenemangsenheten. Välkommen!

Solsidan – utomhusbio vid Boulebanan 24 augusti
I år visas filmen Solsidan i regi av Måns Herngren och Felix Herngren. Utomhusbio är ett samarbete mellan Folkets Hus, Stockholmshem, BKBK m fl.

Visor från ö till ö 28 augusti Kl 13:00 
Musikstund med visor från öar runtom. Framträder gör Anna & Olof Ander, två barockmusiker med hela Europa som arbetsfält i olika konstellationer. Här möts de i en folkmusikduo där de ger nytt liv åt traditionella sånger från Sverige och Storbritannien med inspiration från barocken. Olof spelar på svensk mandola, engelsk cister, irländsk cittern och barockinstrumentet viola d´Amore till Annas sång.

Hållbarhetsforum
26 maj 2018
Den 26 maj samlar Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning olika aktörer som vill göra Skarpnäcks stadsdelsområde till en hållbar och blomstrande plats. Det blir utställare, föredrag och verkstäder. Vi kommer hålla till i Bagarmossens Folkets hus och på Bagarmossen Resilience Centre. Både nyfikna och mer aktiva världsräddare är välkomna.

Ljudperformance utomhus: Om ett träd – vinter
3 och 4 mars 2018
Om ett träd, är ett ljudperformance ute i Nackaskogen. Vinterversionen avnjuts med varm choklad nedkrupen i en sovsäck under bar himmel. Av koreograf och konstnär Robin Jonsson. Om ett träd, ett ljudperformance ute i Nackaskogen där vi lyssnar till trädets egna berättelse.

Utställning: Förändring
17 mars till 8 april 2018
Konstskolan i Stockholm har undersökt Bagarmossen ur ett tredimensionellt format i offentliga rummet. De studerande har en plats var i Bagarmossen att utgå från och arbetar fram förslag till ett konstverk. Utställningen består av skisser och fotomontage av förslagen och eventuellt någon mindre modell. Konstnären och Bagisbon Mattias Wallin arbetar som lärare på Konstskolan.

Musikteater för barn och familj: The Jodelihoj Show
24 och 25 mars 2018
Trehjulingen Jodelihoj har fått en idé! Hon ska sätta upp världens bästa show! Nu ska hon bara hitta artister med olika musikstilar som vill vara med. Häng med Jodelihoj och hälsa på hos Reggeafåret Rastafåri, Operaråttan Pavaråtta, Rapphönan och andra osannolika och sannolika figurer. Medverkar gör cellisten Emeli Jeremias och musikern och Bagisbon Oskar Jeremias. Emeli kan vi bland annat se på turné med Kretsteatern.

Nackareservatet – fotoutställning
11 november–15 december 2018
Bagisbon och biologen Kim Forchhammers foton blev snabbt omåttligt populära i granngruppen Bagis! på Facebook. Vackra nära bilder från naturen vi har utanför husknuten. Bilderna påminner oss om hur nära vi har att se och känna av, vår del av naturen. En färgsprakande, mild och nära utställning.

Jag heter Mikael, teaterföreställning med Tomas Norström
28–29 november 2018
Pjäsen JAG HETER MIKAEL (eng.THE MAN HIMSELF) av Alan Drury är en psykologisk studie av en människas väg in i rasismen. Under en timme får vi möta Mikael, hans perspektiv och reaktioner när han står inför idéerna från ett främlingsfientligt parti.

Kultursoppa i advent, allsångskör
10 december 2017
Vi sjunger in julen och äter soppa tillsammans. Alla får sjunga med! Publiken körar klassiska jullåtar under ledning av Marie Egnell och Niklas Hidmark. Bagarmossens Folkets Hus i samarbete med Kulturskolan Stockholm och Skarpnäcks församling.