Kalendarium

Det händer nästan alltid något i Folkets Hus! Här är ett urval av våra aktiviteter, kika gärna in på vår Facebooksida för att se mer.

8 – 9 september
Inter-view / Benjamin Vandewalle

UNIKT och INTERNATIONELLT! I samarbete med MDT ger vi i helgen chansen att uppleva detta verk.
Läs mer på Facebook: Inter-View
MDTsthlm.se: Program

25 augusti – 29 september
Kärrkosmos
Kärrkosmos är en interaktiv föreställning som passar både yngre och äldre. Kom och upplev naturens alla mystiska ljud och rörelser i en guidad ljudinstallation. I samarbete mellan UngaTur, Art Lab Gnesta och Bagarmossens Folkets Hus med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting.

Läs mer på Facebook: Kärrkosmos
Boka biljetter via Kulturbiljetter.se

TIDIGARE EVENEMANG

Sommartorg Lagaplan 2018
25 juni kl 16.00
Ikiz
Solotrumkonsert på Lagaplan tillsammans med Stockholms stad Evenemangsenheten. Välkomna alla!
8 augusti 12.00
Tjingeling och God dag med ABC. Kom och sjung med!
En familjeföreställning på Sommartorg Lagaplan som engagerar och involverar, med två dockspelare och en pianist. Föreställningens längd 30 min. Fri entré. Arrangeras av Bagarmossens Folkets hus i samarbete med Stockholm stad.
12 augusti kl 13 och 15
Les Moutons – fåren har kommit till Bagarmossen!
Pre-view inför Kulturfestivalen på Sommartorg vid Tårtan på Lagaplan. Möt Julie, Marie-Louise, Bernadette och César, tre friska tackor och en ung bagge när de gör sina vanliga grejer; klippning, matning, mjölkning och mycket mer. Föreställningen vrider på verkligheten på överraskande sätt och tar publikinteraktionen till helt nya nivåer. Les Moutons är en kanadensisk performance med som vunnit stor internationellt erkännande. Fri entré. Arrangeras av Bagarmossens Folkets hus i samverkan med Stockholms kulturfestival.
20 augusti
Ikiz
Solotrumkonsert på Lagaplan tillsammans med Stockholms Stad Evenemangsenheten. Välkommen!
24 augusti
Solsidan – utomhusbio vid Boulebanan
I år visas filmen Solsidan i regi av Måns Herngren och Felix Herngren. Utomhusbio är ett samarbete mellan Folkets Hus, Stockholmshem, BKBK m fl.
28 augusti Kl 13:00
Visor från ö till ö
Musikstund med visor från öar runtom. Framträder gör Anna & Olof Ander, två barockmusiker med hela Europa som arbetsfält i olika konstellationer. Här möts de i en folkmusikduo där de ger nytt liv åt traditionella sånger från Sverige och Storbritannien med inspiration från barocken. Olof spelar på svensk mandola, engelsk cister, irländsk cittern och barockinstrumentet viola d´Amore till Annas sång.

26 maj
Hållbarhetsforum
Den 26 maj samlar Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning olika aktörer som vill göra Skarpnäcks stadsdelsområde till en hållbar och blomstrande plats. Det blir utställare, föredrag och verkstäder. Vi kommer hålla till i Bagarmossens Folkets hus och på Bagarmossen Resilience Centre. Både nyfikna och mer aktiva världsräddare är välkomna.

3 och 4 mars
Ljudperformance utomhus: Om ett träd – vinter
Om ett träd, är ett ljudperformance ute i Nackaskogen. Vinterversionen avnjuts med varm choklad nedkrupen i en sovsäck under bar himmel. Av koreograf och konstnär Robin Jonsson. Om ett träd, ett ljudperformance ute i Nackaskogen där vi lyssnar till trädets egna berättelse.

17 mars till 8 april
Utställning: Förändring
Konstskolan i Stockholm har undersökt Bagarmossen ur ett tredimensionellt format i offentliga rummet. De studerande har en plats var i Bagarmossen att utgå från och arbetar fram förslag till ett konstverk. Utställningen består av skisser och fotomontage av förslagen och eventuellt någon mindre modell. Konstnären och Bagisbon Mattias Wallin arbetar som lärare på Konstskolan.

24 och 25 mars
Musikteater för barn och familj: The Jodelihoj Show
Trehjulingen Jodelihoj har fått en idé! Hon ska sätta upp världens bästa show! Nu ska hon bara hitta artister med olika musikstilar som vill vara med. Häng med Jodelihoj och hälsa på hos Reggeafåret Rastafåri, Operaråttan Pavaråtta, Rapphönan och andra osannolika och sannolika figurer. Medverkar gör cellisten Emeli Jeremias och musikern och Bagisbon Oskar Jeremias. Emeli kan vi bland annat se på turné med Kretsteatern.

11 november–15 december
Nackareservatet – fotoutställning
Bagisbon och biologen Kim Forchhammers foton blev snabbt omåttligt populära i granngruppen Bagis! på Facebook. Vackra nära bilder från naturen vi har utanför husknuten. Bilderna påminner oss om hur nära vi har att se och känna av, vår del av naturen. En färgsprakande, mild och nära utställning.

28–29 november
Jag heter Mikael, teaterföreställning med Tomas Norström

Pjäsen JAG HETER MIKAEL (eng.THE MAN HIMSELF) av Alan Drury är en psykologisk studie av en människas väg in i rasismen. Under en timme får vi möta Mikael, hans perspektiv och reaktioner när han står inför idéerna från ett främlingsfientligt parti.

10 december
Kultursoppa i advent, allsångskör
Vi sjunger in julen och äter soppa tillsammans. Alla får sjunga med! Publiken körar klassiska jullåtar under ledning av Marie Egnell och Niklas Hidmark. Bagarmossens Folkets Hus i samarbete med Kulturskolan Stockholm och Skarpnäcks församling. 

 • INFO


  För bokningar maila:

  bokningen@bagisfh.se

   

  Övriga ärenden maila:

  info@bagisfh.se

   

  Adress:

  Bagarmossens Folkets Hus

  Lillåvägen 44

  128 45 Bagarmossen

  tel: 08-649 27 55

   

  OBS tillfällig adress: Djupågatan 1

 • FÖR VEM?

   

  Våra lokaler är tillgängliga för personer med funktionsvariationer.

  Läs mer här.

 • UTHYRNING

   

  Vi har lokaler att hyra ut som passar till alla från 2 till 200 personer. 

  Här kan du boka.