Promise land

Registrations have closed.

Promise land

521 521 people viewed this event.
Ordinarie 150 kr, Student/ Penisonär/ Under 26 - 100 kr
Biljett krävs

Promise land är en dansföreställning som skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap.

🎟 Köp biljetter på Tickster

Det här är första gången koreografen Örjan Andersson samarbetar med en bildkonstnär och första gången som Helene Billgren arbetar med dans. Helene Billgren bildvärld tar plats i scenografi, text och kostym och detta får sedan en gestaltning genom dansarna. Det skavda och kantiga får en upphöjd betydelse och misstagen blir en tillgång. Det är ett ordnat kaos.

Temat för föreställningen är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av surrealismen och dadaismen. Konstriktningar som handlar om det absurda och om spontana impulser som intellektet inte hunnit påverka. Örjan Anderssons dansstil brukar beskrivas som musikalisk, fysisk och jordnära. Han är koreografen som komponerar rörelser, ofta med både dansare och musiker på scenen.

I dag är Örjan Andersson, med det egna kompaniet Andersson Dance, en av våra mest prisade koreografer med återkommande uppdrag både i Sverige och utomlands, främst för de stora scenerna. I Promise land du hans koreografi i ett närmare, mindre format.

Helene Billgren är en av våra mest framstående konstnärer , och presenterades nyligen med en retrospektiv utställning på Liljevalchs Konsthall i Stockholm. På scen ser vi Daniel Staaf och Brittanie Brown.

Verket var en samproduktion mellan Anderson Dance och Riksteatern 2020.

Foto: Sören Vilks

Koreografi: Örjan Andersson
Scenografi och kostym: Helene Billgren
Medverkande Brittanie Brown, Daniel Staaf
Dramaturgi: Anna Berg
Ljusdesign: Luka Curk
Ljuddesign: Niklas Swanberg

Gästspelet genomförs med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Region Stockholm

 

När

2022-11-24 kl 19:00
 

Vad

 

Taggar

Dela