Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ovan Babylon – Film av Folke Rydén

april 14 @ 19:00 - 21:00

90kr

Ovan Babylon är den fantastiska historien om en ensam mans otroliga projekt: att bekämpa terrorism och främja fred och kärlek genom att flyga luftballonger över ett krigshärjat Irak.

Biljetter: 90 kr
Köp via kulturbiljetter.se

När Murtada Al-Hachami återvänder till sitt hemland Irak efter 18 år i ofrivillig exil blir han bestört.Västerländska mediernas kaosbild av Irak stämmer inte. Murtada blir besatt av tanken att ge omvärlden en annan bild av Irak – ett av världens vackraste och historiskt viktiga länder. Han övertygar världens främsta luftballongspiloter att flyga sina gigantiska farkoster över Babylon och det historiska Mesopotamien. Men alla delar inte hans dröm, mäktiga intressen försöker stoppa projektet. Vid samma tid reser sig ett nytt hot mot landet – terrororganisationen IS rycker fram samtidigt som ballongflygarna anländer till Irak.

Välkommen till en kväll med film och samtal kring Folke Rydéns nya film Ovan Babylon. I filmen följer vi Murtada, en man som vill visa upp en annan bild av sitt älskade hemland Irak. Efter filmen följer ett samtal med Folke Rydén med gäster om vikten av alternativa, sanna skildringar av vår omvärld. I tider när ignorans, okunskap och brist på empati är vår största fiende behöver vi skapa en nyanserad bild och hjälpas åt att bygga ett medmänskligt och inkluderande samhälle. Biografturnén arrangeras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Lucky Dogs och gör nerslag på biografer och Folkets Hus i landet.

Regi:
Folke Rydén (Sverige, 2019)

Filmfakta:

Dokumentär (68 min).
Filmen visas med text på arabiska/engelska.
Fr 11 år

Trailer: Youtube

Detaljer

Datum:
april 14
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
90kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://kulturbiljetter.se/evenemang/3893/ovan-babylon-en-film-av-folke-ryd%C3%A9n