Registrations have closed.

Galleri Bagis: Skaffa mig ett liv

654 654 people viewed this event.

Louise Löwenberg ställer nu ut sina digitalt tecknade enrutingar. Bilderna utgörs av ett möte mellan teckning och text som tillsammans skapar en komisk och tänvärd helhet.

Tematiskt arbetar hon med ämnen som relationer, ångest, självbild och existentiella samtidsgrubblerier där humor och mörker går hand i hand. Ofta med avstamp i känslan av ofullkomlighet, ensamhet och de missförstånd som så lätt uppstår i våra mellanmänskliga relationer. Figurerna i hennes bilder definieras sällan utifrån något annat än att de är just människor, utifrån önskan att även om inte alla kan känna igen sig i allt, så kan alla känna igen sig i något. Och i igenkänningen skapas en gemenskap och vissheten om att vi inte är så ensamma som vi ibland tror. Louise Löwenbergs bildvärld vilar på feministiska fundament och tanken att vi alla förenas i våra skavanker.


Bio:
Louise Löwenberg (född 1980) är konstnär, skådespelare och manusförfattare. I sin bildkonst väver hon samman erfarenheterna från dessa yrkesroller i ett möte mellan situationer, kroppsliga uttryck, text och bild. Ofta i formen av enrutingar, där texten och bilden skapar en historia, ett budskap eller en betraktelse.


Med en mamma som konstnär och bildlärare blev tecknande och målande tidigt en självklar del av leken. Och efter diverse strävanden efter realism och ”duktigt tecknande” är det den lekfullheten som hon nu har sökt sig tillbaka till och hittat hem i. Bland annat genom tusch på papper och digitalt tecknande. Alltid med stora förkärleken till flyhänta tuschlinjer, linjespel och betraktelser över det obegripliga och fantastiska i vad det innebär att leva.

 

När

2021-10-15 kl 13:00 till
2021-10-31 kl 19:00

Dela