Registrations have closed

Biopremiär: I väntan på Jan Myrdals död / Live på scen: Franska Trion

617 617 people viewed this event.
220 kr
Biljett krävs

👉 Köp biljetter på Ticnet

Svensk biopremiär för filmen I väntan på Jan Myrdals död. Årets roligaste dokumentär, om jakten på revansch och bokslut. Soundtrack till filmen är gjord av Franska trion, som också spelar live på scen.

Om I väntan på Jan Myrdals död:
I skärvorna av det gamla Sverige, bland VHS-hyllor och ABF-träffar, är Jan Myrdal på väg mot revansch och bokslut. Hack i häl kommer vännen och mecenaten Lasse Diding, lika irriterad som nyfiken. Jan Myrdal skriver numera värdelöst tycker Lasse som i egenskap av excentrisk entreprenör och grundare av Jan Myrdal-sällskapet har i uppgift är att sprida författarens levnadsgärning.

Jan Myrdal är trött på vännen som han tycker är en halvbildad miljonär som borde försvinna ur hans liv. Lasse har sett vänsterikonen Myrdal som en ledstjärna i livet men nu har den cigarrökande miljonären räknat ut Myrdal. I väntan på Jan Myrdals död är årets roligaste dokumentär om jakten på revansch och bokslut.

Om Franska trion:
Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat. Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnål falla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande. Franska Trion har också medverkat som ett av husbanden i SVT ́s På spåret.

 

När

2021-10-01 kl 20:00
 

Vad

 

Taggar

Dela