Galleri Bagis: Joel Lukhovi

I fotoutställningen Own Form | from city series fortsätter kenyanske Joel Lukhovi att utforska rörelse och betydelsen av att vara en del av rummet.

Galleri Bagis: Joel Lukhovi / Own Form | from city series

Joel Lukhovi är en kenyansk fotokonstnär som nu för andra gången ställer ut sina bilder i Stockholm. I den nya utställningen Own Form | from city series fortsätter han att med utgångspunkt i sin hemstad Nairobi utforska rörelse och betydelsen av att vara en del av rummet.

Pressinformation på engelska

Utställningen i Bagarmossen Folkets Hus visas i samarbete med Afrikultur, med stöd av Stockholms Stad.

 

Zirkus Loko-Motiv och Caféz

Zirkusvagnen ”Loko-mobilen” skapar konst för och tillsammans med besökare i alla åldrar.

Zirkus Loko-Motiv och Caféz gästar torget med sin zirkusvagn ”Loko-mobilen” och skapar konst för och tillsammans med besökare i alla åldrar. Kom och var med eller sitt stilla och njut. Det blir en inspirerande oas mitt i stenöknen, en färgsprakande mosaik av färg och form som växer under hela dagen, till tonerna av levande musik och vinylskivor. Familjen bygger också om Loko-Mobilen till ett skimrande sagoslott eller en annorlunda koja. De tränar på nya nummer, gör vingliga korteger och håller yogakurser för sniglar. Alla är välkomna – kom och häng, chilla eller dansa.
Fri entré.

Zirkus Loko-Motiv består av ett 30-tal konstnärer och just denna dag består gruppen av Torbjörn Berg och Ylva Törnlund plus Viktor Brobacke och Amanda Fritzén från gruppen Caféz. Varmt välkomna!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Bagarmossens Folkets hus och Stockholms stad.

Foto: Malin Larsson

Galleri Bagis: Hemma hela sommaren (Ellen Ekman)

Se Ellen Ekmans bilder från boken Hemma hela sommaren på Galleri Bagis!

Vad ska ni göra i för roligt i sommar? frågar fröken. Vi ska till Legoland, till Thailand, på Vattenland, svarar alla andra. Vi ska på safari, säger jag. Men egentligen är det inte sant, för mamma säger att vi ska ha hemmasommarlov och bara vara här.

Ellen Ekman är serietecknare och illustratör, född 1986 och bosatt i Bagarmossen. Hon är mest känd för sin ironiska hipsterskildring i strippserien Lilla Berlin, som hade premiär i Metro 2013.
Med författaren Elin Johansson har hon gjort boken Hemma hela sommaren, där hennes illustrationer gör att Bagisbor kan känna igen sig i både vid Söderbysjön och gårdsfikat.

För första gången visas bilderna som utställning på Galleri Bagis.

Galleri Bagis: Bildväverskan från Bagarmossen

Bildvävar av Gun Nordstrand.

Den 8 december öppnar utställningen med ett urval av Gun Nordstrands bildvävar på Bagarmossens Folkets Hus.

Gun Nordstrand (1929-2017) ägnade sitt konstnärskap främst till att väva bilder av såväl det privata som det politiska och offentliga. Inget var för svårt eller för tabubelagt att väva. Gun blev snabbt bildväverskan i Bagarmossen vars motiv kretsade kring familjen, vännerna och allt det som engagerade henne.

Hon vävde om personliga svårigheter, om krig, politik och orättvisa men också om kampen för att göra världen till en bättre och rättvisare värld att leva i. Hennes bildvävar lyfter tydligt fram hennes händelserika liv och kärleken till sin familj, sina barn och barnbarn men också om sin kärlek till Bagarmossen.

Gun Nordstrands vävar har under åren ställt ut på en mängd olika kulturhus och gallerier över hela landet. Bagarmossens Folkets Hus är en av platserna, några av de andra är Liljevalchs och Kulturhuset Stadsteatern. 2011 hölls en retrospektiv utställning i Göteborg där alla över 130 vävar, som hon hade skapat fram tills dess och inte var sålda, ställdes ut.

Efter en längre tids sjukdom dog Gun Nordstrand den 3 juli 2017 och ligger begravd på Skogskyrkogården, i Stockholm.

Utställningen på Bagarmossens Folkets Hus pågår fram till den 20 december 2018.

Galleri Bagis: @broderauttexten

Tragikomiskt broderi av Gisela Ståle. 

@broderauttexten är ett snabbt växande fenomen på Instagram och Facebook. Gisela Ståle från Malmö hittade broderandet på jakt efter en uppslukande hobby. När texterna började flöda på tygbitarna skapade hon ett konto på Instagram.Det visade sig snart att mörk humor i broderiform var ett vinnande koncept. @broderauttexten var skapat. Många är vi som känner igen oss och får chans att skratta högt och lite skälvande åt oss själva av verken.

På Galleri Bagis kan @broderauttexten ses i sitt rätta format för första gången i Stockholm.

Här är ett klipp om @broderauttexten på kulturprogrammet Sverige! På SVT