Galleri Bagis: Jag är här nu

JAG ÄR HÄR NU – Barn i dialog med en bildsvit

En utställning med motiv som föreställer barns egenskapade ritualer och självhelande handlingar. Tre av motiven är tagna i Bagarmossen, med barn som ”skådespelare”. Välkommen att uppleva och själv bidra till utställningen!

Utställningen är ett samarbete mellan Bagarmossens Folkets Hus, Camera in Herba och Kulturskolan i Bagarmossen.

Medverkande
Malin Nicander, filmfotograf
Marianne Strand, manusförfattare
Kulturskolan Bagarmossen: Tre grupper i Bild och form, grundkurs (barn mellan 7-10 år), under ledning av konstnär och bildpedagog Cecilia Lindborg

Om fotosviten Jag är här nu (I-IV)
Bildserien är gjord av Marianne Strand och Malin Nicander som ett led i den fristående kursen Helighetens bilder på Konstfack, Stockholm under läsåret 2018-2019. Kursen avslutades med en grupputställning i konsthallen S:ta Anna i Trosa, i Trosa landskyrka samt Lilla kapellet i Vagnhärad 1-16 juni 2019.

Camera in Herba är en ideell förening som genom kulturprojekt verkar för social och ekologisk balans.

Galleri Bagis: Joel Lukhovi

I fotoutställningen Own Form | from city series fortsätter kenyanske Joel Lukhovi att utforska rörelse och betydelsen av att vara en del av rummet.

Galleri Bagis: Joel Lukhovi / Own Form | from city series

Joel Lukhovi är en kenyansk fotokonstnär som nu för andra gången ställer ut sina bilder i Stockholm. I den nya utställningen Own Form | from city series fortsätter han att med utgångspunkt i sin hemstad Nairobi utforska rörelse och betydelsen av att vara en del av rummet.

Pressinformation på engelska

Utställningen i Bagarmossen Folkets Hus visas i samarbete med Afrikultur, med stöd av Stockholms Stad.

 

Galleri Bagis: Hemma hela sommaren (Ellen Ekman)

Se Ellen Ekmans bilder från boken Hemma hela sommaren på Galleri Bagis!

Vad ska ni göra i för roligt i sommar? frågar fröken. Vi ska till Legoland, till Thailand, på Vattenland, svarar alla andra. Vi ska på safari, säger jag. Men egentligen är det inte sant, för mamma säger att vi ska ha hemmasommarlov och bara vara här.

Ellen Ekman är serietecknare och illustratör, född 1986 och bosatt i Bagarmossen. Hon är mest känd för sin ironiska hipsterskildring i strippserien Lilla Berlin, som hade premiär i Metro 2013.
Med författaren Elin Johansson har hon gjort boken Hemma hela sommaren, där hennes illustrationer gör att Bagisbor kan känna igen sig i både vid Söderbysjön och gårdsfikat.

För första gången visas bilderna som utställning på Galleri Bagis.